Information om Hyalase

Vad är Hyalase?

Hyalase är ett läkemedel som bryter ner hyaluronsyra och används för borttagning av fillers.

Vad innehåller Hyalase och hur fungerar det?

Hyalase (hyaluronidase) används som läkemedel och innehåller ett enzym, dvs. ett protein som har förmågan att bryta ner hylaruronsyra i mindre delar. Fillers som är baserade av hyaluronsyra kan därmed lösas upp och tas bort på ett säkert och snabbt sätt.


Hur snabbt verkar Hyalase?

Verkningen börjar direkt efter att läkemedlet injiceras. Den maximala effekten uppstår efter 48 timmar och fortsätter att verka i en till två veckor i avtagande grad.

När används Hyalase?

Läkemedlet används om behandlingen med fillers har gått fel, till exempel om fillers har hamnat i ett kärl eller om kunden inte är nöjd med sin tidigare fillers och önskar borttagning. Det senare händer ofta om man har fått för mycket fillers, eller en asymmetrisk behandling eller det har bildats klumpar. Ibland, lång tid efter en fillers behandling kan den långsamt migrera från sitt ursprungliga ställe. Det händer ofta vid Tear Trough behandlingar.


Hur lång tid tar själva Hyalase behandlingen?

Behandlingen med borttagning av fillers tar ungefär 30 minuter varav 20 minuter ägnas åt konsultation och bedömning. Själva injiceringen av Hyalase tar ungefär 5-10 minuter.

Hur går Hyalase behandlingen till?

Efter en konsultation gör behandlaren ett enkelt allergi test, något som också heter ’’prick test’’ för att vara säker på att du inte är överkänslig mot ämnet. Sedan utförs själva borttagningen av fillern med en fin nål som man injicerar Hyalase med på det önskade området. På några timmar bryts fillers inkapslingar och klumpar och området börjar bli återställt till sitt ursprungliga utseende. Sluteffekten har man efter ca 1-2 veckor. Behandlingen utförs endast av legitimerade läkare. Dr.Beauty innehar licens för preparatet som är godkänt av Läkemedelsverket.


Gör Hyalase ont?

Själva behandlingen gör inte mer ont än att känna ett nålstick och tryck i området. När fillers bryts ner kan det ibland kännas varmt. Avgörande faktorn är ens personlighet, mängd och kvaliteten på fillers samt det behandlingsområde som gäller. Vi använder bedövningskräm för att minska obehaget.

Finns det några risker?

Det händer ibland att somliga personer utvecklar en allergisk reaktion på Hyalase i olika grad, dvs från en lokal övergående svullnad till en anafylaktisk reaktion. För att kunna upptäcka den riskgruppen tar vi en anamnes och utför även ett prick allergi test. Dessutom har Dr.Beauty medicinsk kunskap, legitimerad läkare och läkemedel för att hantera sådana akuta situationer. Man ska även ha i åtanke att det finns risk för bildandet av fickor under huden eftersom Hyalase bryter ner en del av kroppens egna naturliga hyaluronsyran som ändå brukar återbildas med tiden. Dessutom kan behandling med fillers och Hyalase upprepade gånger i ett och samma område orsaka uppkomst av ärrvävnad i framtiden. Vi utför ej borttagning av fillers på gravid eller ammande.


När kan man få ny fillers i området?

Vi rekommenderar att man väntar i minst 3 veckor innan en ny filler behandling bokas.

Vad kostar borttagning av fillers med Hyalase?

Priset på det första behandlingstillfället är 2000 kr. Antal behandlingstillfällen varierar beroende på vilket område det gäller och vilken typ av fillers som ska tas bort. Det ingår alltid en kostnadsfri efterkontroll. Det tillkommer kostnad om man behöver upprepa Hyalase behandlingen.
HYALASE INFO

Boka en kostnadsfri konsultation!

Detta gäller enligt den nya lagen för estetiska skönhetskliniker som började gälla från och med 1 Juli 2021.

​För nya kunder eller tidigare kunder som inte utfört en behandling på över 6 månader på enskild klinik krävs alltid en fri konsultation 2 dagar före behandlingen.

Man måste även fylla i hälsodeklaration innan behandling.
Sök