Information om PRP (Platelet-Rich Plasma)

Dr.Divine

PRP- Platlet Rich Plasma

PRP, även kallad vampybehandling, är en 100% naturlig produkt skapad från din egna kropp. En liten mängd blod tas från dig och placeras i ett sterilt rör som centrifugeras för att separera blodets olika komponenter. Plasman innehåller nu ett högre antal blodplättar än normalt och kallas blodplättsrik plasma, eller PRP.

​Blodplättar är de celler i blodet som hjälper vävnad att läka och växa nya celler. PRP, som injiceras i specifika områden av huden, fungerar som ett matris som främjar ditt eget kollagen att växa, regenererar vävnad och fungerar således på ett naturligt sätt att jämna ut och strama upp huden. På så sätt minskar PRP ärr, slätar ut rynkor och skapar mjukare hudstruktur och ton. På samma sätt används PRP i hårbotten för att stimulera ny hårväxt och tjockare, fylligare hår för män och kvinnor.

Dr.Divine

Hur går en PRP-behandling till?

PRP är en 3-stegsprocedur:
1. Blodprov tas från din arm.
2. Blodet placeras i en maskin som separerar blodplättarna från resten av ditt blod.
3. Blodplasman återinjiceras i och runt behandlingsområdet (endast den del av ditt blod som innehåller en hög koncentration av blodplättar).


När börjar man se en förbättring?

Man kan se förbättring på hudstruktur och hy inom 3 veckor efter en PRP-behandling för ansikte.
För håravfall eller djupare ärr kan man se skillnad efter 6 veckor. Man behöver upprepa behandlingen 3 gånger. Det kan även ta 6 månader innan mer ser synligt resultat.

PRP för ansikte och hud

PRP förbättrar hudens struktur och ton och regenererar kollagen, hjälper till att minska rynkor och linjer, tar itu med fläckar, förbättrar ärrbildning och återställer en hälsosam, ungdomlig lyster


PRP-behandling hår

Blodplättar i PRP frisätter tillväxtfaktorer som stimulerar hårväxt. Dessa tillväxtfaktorer stimulerar vilande eller inaktiva hårsäckar att gå in i en aktiv tillväxtfas. Effekten är mer hårväxt, friskare hår och minskat håravfall. Det är en lämplig behandling för manligt och kvinnligt håravfall. Det är också användbart för personer som lider av överdriven håravfall.

Inför din PRP-behandling

Inför din behandling behöver du förbereda dig för att få en smidig behandling. Du behöver exempelvis dricka vatten och undvika blodförtunnande för att slippa onödiga blåmärken på huden. Vi rekommenderar att du följer våra tips nedan.
 • Drick vatten – Fördelen med att dricka mycket vatten är att det blir enklare att ta blodprov.
 • Undvik Omega-3 under 48 h före behandlingen – som är blodförtunnande och finns i mat; fisk och avokado
 • Undvik Ipren under 48 h före behandlingen – som är blodförtunnande. Du kan använda Alvedon som innehåller paracetamol.
 • Undvik att tvätta håret 1 timme efter din PRP-behandling som ska stimulera hårtillväxten
 • Undvik träning samma dag efter din PRP-behandling


Att tänka på efter behandling

           Våra rekommendationer efter PRP:•
 • Undvika alkohol, koffein, varma drycker och kryddig mat i 24 timmar, eftersom dessa kan förvärra blåmärken och svullnad.​​​• 
 • Undvik röka/snusa på 4 timmar efter behandlingen.
 • Undvik mediciner som aspirin eller ibuprofen i 1-2 veckor eftersom de är blodförtunnande medel och kan förvärra blåmärken.
 • Undvik kosttillskott som multivitaminer, fiskoljor, glukosamin och vitamin B eller vitamin E, som är blodförtunnande medel och kan förvärra blåmärken i 1-2 veckor
 • Undvik träning/ansträngning i 24 timmar.
 • Undvik överdriven exponering för sol eller solarium i 24 timmar.
 • Undvik laserbehandling, microneedlingbehandling eller annan typ av hudbehandling på 14dagar efter din behandling.
 • Applicera is ofta efter behov på det injicerade området i upp till 6 timmar efter behandlingen. Det här kommer att förebygga eller hjälpa till att lindra eventuella blåmärken. Det kommer också att hjälpa till att minska eventuell svullnad.

Biverkningar efter PRP

PRP-behandlingen ger inga biverkningar, eftersom att behandlingen består av kroppens egna celler och den inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen utgör ingen risk för överkänslighet eftersom blodplättarna kommer från patientens egna blod.
HYALASE INFO

Boka en kostnadsfri konsultation!

Detta gäller enligt den nya lagen för estetiska skönhetskliniker som började gälla från och med 1 Juli 2021.

​För nya kunder eller tidigare kunder som inte utfört en behandling på över 6 månader på enskild klinik krävs alltid en fri konsultation 2 dagar före behandlingen.

Man måste även fylla i hälsodeklaration innan behandling.
Sök