Information om Sunekos

Vad är Sunekos och hur vet jag om det är rätt för mig?

Sunekos® 200 förbygger tecken på åldrande och är en naturlig produkt som består av en blandning av ren hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egna produktion av kollagen och elastin. Behandlingen återställer volymförlust och förbättrar hudens elasticitet på ett naturligt sätt. Med Sunekos 200 kommer vi åt det tunna området precis under och ovanför ögat. En individuell konsultation ingår innan varje behandling där du och din behandlare diskuterar vad som rekommenderas för just dig. 

Hur går en behandling med Sunekos till?

Behandlaren tvättar först rent och bedövar området som ska behandlas. Sedan injiceras aminosyror in med flera tunna små nålstick under ögat. Efter behandlingen med Sunekos® kan svullnader och blåmärken uppstå vid behandlingsområdet. Det är individuellt hur stor svullnaden blir då det beror på hudens spänst och elasticitet

Hur många behandlingar av Sunekos krävs?

Det är individuellt hur många behandlingar som krävs. Oftast rekommenderar vi en behandlingskur med tre behandlingar med två veckors mellanrum. Därefter rekommenderas en behandling var sjätte månad för att underhålla resultatet. Det slutgiltiga resultatet uppnås ca en månad efter avslutad behandlingskur men många ser resultat redan efter första behandlingen.

Vilka resultat kan jag förvänta mig av behandlingen med Sunekos?

Resultatet beror på syftet med behandlingen samt individuella förutsättningar innan påbörjad behandling. Behandlingen kan återställa volymförlust, förbättra hudens elasticitet samt reducera mörka ringar och påsar under ögonen. Dessutom leder behandlingen ofta till en jämnare hudton, slätare hy samt att fina linjer upplevs mindre synliga i det behandlade området.

Hur länge håller resultatet med Sunekos?

Resultatet brukar hålla mellan sex månader och två år efter avslutad kur men kan variera beroende på klientens hudkvalitet. Vi rekommenderar en kurbehandling för optimalt resultat.

Bra att tänka på inför, under och efter behandling med Sunekos

INFÖR OCH UNDER BEHANDLING
Vid behandlingstillfället måste du tänka på att:
 • Du ska inte ha feber
 • Du ska inte ha någon infektion som pågår i kroppen.
 • Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen), naturmediciner som Ginkgo och Ginseng samt kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 helst i 2 veckor innan.
 • Tvätta ansiktet, undvik make-up innan behandling.​
EFTER BEHANDLING
För att säkerställa att långvariga resultat av behandlingen och undvika onödiga biverkningar bör du följa våra rekommendationer.​
 • Massera inte det behandlade området inom 24 timmar.
 • Undvik röka/snusa inom 4 timmar efter behandlingen.
 • Ligg inte ner inom 4 timmar efter behandling.
 • Undvik aktivitet som orsakar rodnad inom 1 vecka som fysisk träning och bastubad.
 • Lägg inte make-up på det behandlade områdena under behandlingdagen.
 • Undvik laserbehandling, microneedlingbehandling eller annan typ av hudbehandling på 14dagar efter din behandling.
 • Använd Paracetamol (Panodil eller Alvedon) vid behov.

Boka en kostnadsfri konsultation!

Detta gäller enligt den nya lagen för estetiska skönhetskliniker som började gälla från och med 1 Juli 2021.
​För nya kunder eller tidigare kunder som inte utfört en behandling på över 6 månader på enskild klinik krävs alltid en fri konsultation 2 dagar före behandlingen.
Man måste även fylla i hälsodeklaration innan behandling.
Sök